Merian van Rooijen

The embrace

The embrace

Kunst in opdracht | Particulier, Utrecht
Kunst in opdracht | Particulier, Utrecht
The embrace
Gespoten MDF
200 x 70 x 10 cm
Unicum
Particulier | Utrecht

Van trouwkaart tot huwelijksgeschenk

Een huwelijk omlijst door beeldende kunst. Van trouwkaarten in reliëf en een opvallende ‘kers op de taart’ tot een levensgroot kunstwerk namens alle bruiloftsgasten. Het ontwerp van ‘The embrace’ komt overal in terug. Het kunstwerk kreeg een prominente plaats in de woonkamer en is een dagelijks tastbare herinnering aan een mooie dag.

TIP
Het budget voor het wandreliëf werd door middel van een ‘cadeautip’ op de uitnodiging ingezameld. Zo wordt een kunstwerk als huwelijksgeschenk voor (vrijwel) ieder bruidspaar bereikbaar.
Trouwkaart in reliëf

Het ontwerp

De foto die als basis diende voor het ontwerp van ‘The embrace’ maakte het aanstaande bruidspaar zelf. Door het dragen van aansluitende sportkleding konden de lichaamsverhoudingen nauwkeurig worden vertaald naar een nog herkenbaar abstract portret. De medische achtergrond van de opdrachtgevers zorgde voor een extra kritische blik op het ‘kloppen’ van de verhoudingen.

Wandreliëf | H 200 x B 70 x D 10 (cm) | Gelakt MDF

Het kunstwerk

Het levensgrote kunstwerk (200 x 70 cm) is gevormd uit MDF en voorzien van een zijdeglans laklaag. De montage met RVS afstandhouders zorgt voor een extra schaduw achter het werk en versterkt het 3D effect.

Taarttopper

Kers op de taart

Een ludieke actie met groots succes is de taarttopper die op maat werd gemaakt. Door een los bijgeleverd massief houten voetje is het een blijvende miniatuurversie van het kunstwerk.

Merian van Rooijen