Merian van Rooijen

Kunst in opdracht

Kunst in opdracht

In het portfolio van Merian van Rooijen vind je uiteenlopende voorbeelden van kunstwerken die op aanvraag zijn gemaakt voor organisaties en particulieren. Bijvoorbeeld voor de opening van een nieuw pand, een jaarlijkse uitreiking, jubileum, huwelijk of als exclusief relatiegeschenk. Stuk voor stuk in overleg met de opdrachtgever vervaardigd, persoonlijk en uniek. Van één exemplaar tot kunst in oplage.

Contact

T + 31 6 43 76 33 58
info@merianvanrooijen.nl

Atelierbezoek (op afspraak)

Bernhardstraat 38
4175 EE Haaften

Stappen

Bij de realisatie van kunst in opdracht worden de volgende stappen doorlopen:

1. Oriëntatie

Tijdens het eerste gesprek ‘sparren’ we samen over de mogelijkheden voor jouw specifieke vraag. Hierbij komen de volgende vragen aan bod: Wat is de aanleiding voor het kunstwerk? Wat is jouw ‘verhaal’ achter het kunstwerk? Heb je al nagedacht over het formaat en de locatie? Aan welke voorwaarden moet het kunstwerk voldoen? Zijn er technische specificaties om rekening mee te houden? Wanneer wil je dat het kunstwerk gereed is? Wat is het budget? Klikt het? Dan gaan we samen aan de slag!

2. Concept

Op basis van jouw verhaal en wensen worden, afhankelijk van het budget, een tot drie concepten bedacht. Aan de hand van ‘moodboards’ wisselen we van gedachten over het het concept dat het beste aansluit bij de gelegenheid waar het kunstwerk voor is bedoeld. Vaak springt een concept er direct uit. Indien nodig, brengt Merian voorafgaand aan deze fase een locatiebezoek om inzicht te krijgen in de ruimte, de context en het licht.

3. Ontwerp

Het gekozen concept wordt met jouw feedback uitgewerkt tot een concreet ontwerp, waarin formaat, materiaal en overige (technische) specificaties zijn uitgewerkt. Tijdens de presentatie van het ontwerp stemmen we samen eventuele laatste details af. Bij grote projecten kunnen er meerdere ‘rondes’ nodig zijn om tot een definitief ontwerp te komen.

4. Uitvoering

Het atelier in! Het ontwerp wordt omgezet in materiaal. Door Merian persoonlijk of – bij grootschalige projecten – in samenwerking met derden. Afhankelijk van de omvang van het project is het mogelijk om tijdens de uitvoering een of meerdere keren een bezoek te brengen aan het atelier. Zo blijf je persoonlijk betrokken en kunnen eventuele vragen worden beantwoord. Altijd een bijzondere ervaring voor wie niet vaak een atelier bezoekt.

5. Levering en montage

Het is zover, het kunstwerk is af en wordt door Merian persoonlijk geleverd en – indien van toepassing – gemonteerd. Voor de montage van zware of bijzondere objecten doet ze dit in samenwerking met derden. Zo ben je er zeker van dat het kunstwerk goed hangt of staat. Wordt het kunstwerk onthuld tijdens een opening of andere bijeenkomst? Dan kan worden gezorgd voor de middelen om dit zo ‘spannend’ en soepel mogelijk te laten verlopen. Een speciale geschenkverpakking behoort ook tot de mogelijkheden.

Prijs

De vanafprijs voor kunst in opdracht bedraagt € 3.000 (excl. btw). Dit betreft een totaalprijs voor het concept, het ontwerp, de uitvoering (incl. materiaal), levering en montage. Uiteraard is de prijs afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project. Bij werk in oplage, bijvoorbeeld awards en relatiegeschenken, betreft het een vanafprijs per project.

Interesse kenbaar maken

Je kunt je interesse voor kunst in opdracht kenbaar maken door te bellen of een e-mail te sturen. Geef alvast aan om welk type kunstwerk en/of gelegenheid het gaat. In opvolging hiervan maken we een afspraak voor een (kennismakings)gesprek in het atelier of op locatie. Dit is geheel vrijblijvend. Voel je dus niet bezwaard om contact op te nemen als je nog niet zeker weet of je een kunstwerk wilt laten maken.

Leveringsvoorwaarden

Op alle kunstwerken zijn de leveringsvoorwaarden van BOK (Beroeps Organisatie Kunstenaars) van toepassing.

Merian van Rooijen